Vår første dag med Birk.

Birk ble henta for 1,5 uke siden hos Kennel Skjervtun og han har bodd hos Martine, David og lille Mathias på 8 mnd., til nå. Han er blitt 10 uker gammel og han skal dele på og bo sammen med dem og med Pia, Ebbie og meg. Det blir omtrent slik som vi gjorde det med Fanterampen vår ❤

Jeg savner Fant hver eneste dag ❤

Jeg henta Birk ved 11 tida i dag onsdag, hos Martine og Mathias på Vøyenenga. Målet for turen, var Solbu. Jeg skal ha en privattime på Låplassen i morgen, torsdag, og jeg vil bruke de neste dagene til å la Pia og Ebbie bli trygge på Birk. Det å introdusere en valp for andre hunder i familien må gjøres riktig, slik at vi slipper konflikter i fremtiden.

Birk lå stille og rolig og sov i bilen, helt til vi kom til Solbu. Dvs. da (hønemor) Martine ringte for å spørre hvordan det gikk, våkna han litt og peip. Martine var på høytaler i bilen og jeg helt sikker på at han hørte henne. Han var så flink og god, vesle Birk. Etter littegrann piping roa han seg ned og sov til vi kom til Solbu. Den første bilturen med oss, gikk som en drøm ❤

Da vi kom til Solbu, tok jeg bånd på alle tre (uten at jeg holdt dem fast), slik at jeg lett kunne gå inn og kontrollere de situasjonene som eventuelt måtte oppstå.

Pia er veldig usikker i møte med valper og fremmede hunder og jeg vet at jeg ofte må hjelpe henne ut av noen situasjoner. Når Birk etter hennes mening kom for nærme, dro hun opp leppa et par ganger og nappet Birk i pelsen. Da skjønte jeg at avstanden til Birk må være litt lenger, for at Pia skal kjenne seg trygg sammen med Birk. De neste gangene vi var ute, passet jeg derfor på at Birk holdt den avstanden som gjorde at Pia følte seg komfortabel.

Pia bruker mange dempende signaler (løfter på en labb, nyser, snur seg bort, blunker osv), men valper har noen ganger vanskelig for å respektere dem. De holder gjerne på og maser litt for lenge og så smeller det. Det vil jeg veldig gjerne unngå. Valper skal lære å respekter voksne hunder, men noen ganger må vi to-beinte inn og hjelpe til. Slik kan vi slippe utrygge og ustabile hunder i fremtiden.

Ebbie taklet det mye bedre, som vanlig. Etter at hun hadde sagt ifra til Birk om hva hun mente om hoppingen og masingen hans, holdt han litt mere avstand. Birk skal lære å tolerere andre hunder og å respektere språket deres.

Birk «styrer» på med kvister og gammelt løv og han er flink til å underholde seg selv.

Birk har spist litt, vært ute flere ganger, han har sovet både i buret sitt og i hundesenga og nå skal vi ut og lufte oss igjen. Det er viktig å unngå uhell inne. Da må Birk luftes etter soving, lek, etter at han har spist og hvis vi har vært litt lenge inne.

En liten valp trenger å bruke hodet sitt litt, for å bli fornøgd og kanskje litt sliten 🙂 Jeg bruker veldig mye av det som jeg har i hus, for å aktivisere Birk.

En liten papirpose kan gjøre stor lykke……

Jeg har også kjøpt et par nye leker til Birk. Det er så trivelig for meg å kunne kjøpe litt nytt, også.

Her har jeg putta noen tørka laksebiter inn i kongen, og så må Birk få dem ut.

Han brukte litt tid på det (lenger enn denne videoen viser), og koste seg mens han jobbet.

Birk har nå fått sin egen blogg. Jeg har intensjoner om å skrive litt om treningen hans fremover. Planene med Birk er at han i slutten av mnd. skal starte på valpekurs. Jeg har tenkt å trene spor med hantil våren, ellers trene litt triks og lydighet og kanskje litt søk. Birk har stor interesse for leker og annet og bærer villig rundt på det som han finner. Jeg har også lyst til å gå på ski med han, neste vinter. Vi får se hva det blir til etterhvert. Det viktigste er at vi skal ha det morsomt sammen, at han skal ha en god og interessant hverdag og få bruke både hode og kropp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s