Sportrening?

Her hos oss er det ikke snø i skogen lenger, den har regnet bort dessverre. Jeg savner snøen veldig, men det får jeg ikke gjort noe med. Når jeg er på jobb om dagen, går jeg alltid formiddags-turene våre i Maridalen. Det er greit å gå der med alle tre, og jeg møter sjelden på noen.

Jeg har tenkt litt i ettermiddag. Birk har masse energi og han er veldig ivrig når vi trener her hjemme. Han jobber veldig bra for godbiter og han er også veldig glad i å leke, apportere og i å bære. På turene som vi går, ser jeg at han er veldig flink til å gå i baksporene våre. Når vi kommer inn på veien som går til bilen, springer han i full fres med nesa i bakken og rett til bilen.

Derfor, hvis det ikke regner altfor mye i morgen, tenker jeg at jeg skal legge et lite spor til Birk. Han aller første. Jeg skal legge et spor som går rett frem og godbiter og leike i sporslutt. Som i all annen trening, ønsker jeg å bruke minst mulig hjelp. Jeg vil derfor ikke legge godbiter i sporet som mange gjør når hunden skal gå sitt aller første spor. Jeg vil se hvordan Birk går det første sporet, før jeg eventuelt går inn med hjelp. Jeg evaluerer alltid treningen som jeg gjør med hundene mine. Det vil jeg også gjøre etter Birk sitt første spor, før jeg legger opp det andre sporet hans.

Jeg vet at det ikke er det samme å gå i bakspora våre når vi har gått tur og å trene på ID spor, men jeg har lyst til å prøve og å se om han har noe forståelse for sportrening.

Jeg håper at været er greit i morgen, slik at Birk kan få prøvd seg. Jeg legger nok et spor til Pia i samme slengen, mens Ebbie bare blir med og rusler litt på tur. Birk sitt spor skal bare ligge et kvarters tid, mens Pia sitt spor ligger endel lengre.

Ellers har jeg smeller utstyret mitt her. Kanskje vi kan ta ei økt med det en dag, i og med at det er så grått og trist ute. Det hadde nok Pia og Ebbie også likt, vet jeg.

Det er mye vi kan gjøre for å få en energisk og glad valp litt mere rolig 😉 I og med at jeg har startet på innlæringen av håndtarget, kan vi jo trene litt triks, også. Jeg er veldig glad for at Birk er så utrolig ivrig og at han er så hoppende glad alltid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s