Sitte i ro

Vi er stort sett veldig flinke til å aktivisere hundene våre. Vi trener med dem, feks. hverdagslydighet, triks, spor og søk, og vi leker med dem. Vi glemmer noen ganger at hundene også skal lære å være i ro og å slappe av.

Nå er Birk en hoppende glad og ivrig unghund på snart 10 mnd. Han elsker å være ute i skogen og snuse og drar i veg i båndet. Det er jo ikke noe rart, for en cocker er en apporterende jakthund. Han får derfor bære leker og annet så mye som han vil, og jeg har aldri vært sinna på han når han har funnet noe å bære på. Selv om det har vært «ulovlige» ting. Hadde jeg vært det, kunne jeg ha ødelagt appoteringen hans, noe som for meg er helt utenkelig. Jeg vil bruke apporteringen hans i sportrening, når vi trener søk og kanskje hvis Birk skal være med David på jakt.

Hver tur jeg er ute med Birk og Pia, trener vi derfor på å sitte i ro og å slappe av. Gjerne et par – tre ganger. Målet er at Birk skal komme litt ned i stress og uro, før vi går videre. Belønningen for å sitte i ro, er at vi går videre på turen vår. Jeg holder han litt i selen et minutts tid, for han spreller litt og er urolig, men så slapper han fort av. Jeg stryker han gjerne litt på brystet og prater lavt til han.

Jeg synes at han er blitt kjempeflink nå. Han piper ikke eller bjeffer, han er helt stille. Noe som jeg synes er veldig fint, for med Fant var det jo helt annerledes. Han peip og «skreik» hele tida og klarte ikke å sitte i ro bittelitte grann, før han var borti 3,5 års alder. Så var jo Fanterampen en liten gutt som hadde sitt å jobbe med også, da ❤

Her sitter vi og nyter utsikten på tur og trener på å sitte i ro.

Pia har aldri vært urolig når vi har tatt en liten rast, men så har jo hun andre egenskaper (gjeterhund) en Birk.

Det er godt for meg også å ta et par – tre pauser, det er litt terapi egentlig. Jeg savner Ebbie masse og jobber meg gjennom sorgen. Det betyr at vi går turer på de stedene som hun har gått sammen med oss, og da kommer også tankene krypene. Når vi raster og slapper av, nyter jeg utsikten og lar tankene vandre. Det blir gode stunder for meg, også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s