Anton: utgangsstilling.

Jeg har tenkt å bli litt flinkere til å trene med Anton. Vi har trent mye de siste mnd., men nå må jeg komme meg litt videre. Anton er supermorsom å trene med, han har mye energi, stor motor og er full av futt og fart.

Jeg har tenkt å trene litt mot Rally-LP og da må vi ha noen øvelser på plass. Det er f.eks. utgangsstilling, lineføring/fri v.fot. sitt/bli, dekk/bli, stå/bli osv. Det som er viktig å komme i gang med, er å få til en god utgangsstilling. Det er treningen på u.s. som denne siden vil handle om + vendinger på stedet (eller etter et par skritt «fot»).

Jeg søker inspirasjon i boka til Maria Brandel og Siv Svensen (Besta Starten), for der er øvelsene veldig godt og enkelt beskrevet. Jeg vil ikke følge boka slavisk, men følge opp etter som treningen går fremover med Anton.

UTGANGSSTILLING TRINN 1:

Jeg skal lære Anton å komme inn i u.s. fra foran foran meg og han skal svinge inn på min venstre side. Jeg har flere godbiter i hånda og jeg holder dem så godt jeg kan mellom lengst inn mellom tommel og pekefinger. Jeg holder hånda litt bak foten min og vrir hånda slik at lillefingeren peker fremover (bort fra meg). Når Anton setter snuta si på godbiten, vrir jeg hånda slik at Anton følger med rundt. Nå er det tommelen som peker frem. Nå står Anton fint ved siden av meg. Jeg belønner han i posisjon og kaster en ny belønning et par meter foran meg. Da er han klar til ny repetisjon.

HVORDAN DET GIKK?

TIRSDAG 7. juni: Første trening gikk «så der». Jeg måtte selv få treningen inn i hendene og bli sikker i hvordan jeg skulle gjøre det.

Andre trening gikk mye bedre og den filma jeg. Den videoen ble det dessverre ikke noe av.

Tredje økt var Anton mere bevisst hva vi trente på og jeg var også flinkere med mine treningsferdigheter. Treningen ble filma, og jeg ser at det er veldig nyttig å se seg selv når jeg trener.

På filmen kaster jeg noen ganger en godbit bak meg, og det er fordi Pia står bundet der, for ikke å forstyrre oss. Hun vil jo veldig gjerne være med på treningen. Hun fikk selvsagt også sin tilmålte tid med egentrening .🙂

Her er en liten filmsnutt fra økt 3:

Det var kjempemorsomt å få til så mange repetisjoner uten at Anton gikk lei. Han er så fin å trene med, han er engasjert og ivrig og jobber på.

Jeg har også tatt inn «sitt» nå, for det gikk så fint å få til. Det momentet tar ikke «boka» inn før etter trinn 3. Det er jo lov til å tenke selv.

Jeg skal øve litt til på trinn 1, helt til jeg ser at han er mer bevisst når han svinger seg inn på plass. Dvs. at han ikke henger etter godbiten, men at han går inn mere av seg selv.

UTGANGSSTILLING TRINN 2:

På dette trinnet skal jeg ikke vri Anton med meg rundt, nå skal han øve på å komme på plass selv. Jeg holder hånda med godbiten slik at tommel og pekefinger peker frem. Jeg holder den ved siden av kneet mitt og litt ut fra kroppen, så mye at Anton får plass mellom hånda og kneet.Nå skal Anton lete seg inn i posisjon selv, og få belønning når han står på plass. Jeg belønner som vanlig i posisjon og kaster belønningen som vanlig. Eller så kan jeg dra han frem med godbiten og raskt sette hånda litt ut fra kneet mitt igjen.

Hvis dette er vanskelig, legger jeg inn et par repetisjoner på trinn 1 først, og prøver igjen på trinn 2.

HVORDAN DET GIKK?

FREDAG 10. JUNI: jeg startet første økt med trening som beskrevet over, trinn 1. Etter 3 – 4 repetisjoner, holdt jeg hånda i ro, med tommel og pekefinger pekende forover og litt ut fra kneet mitt. Jeg hjalp litt til, men det gikk overraskende greit.

Jeg vekslet litt på mellom trinn 1 og 2, og det virket som at det var en fin måte å legge opp treningen på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s